Skip to main content

Home


New Variety is gespecialiseerd in kwekersrecht: heeft u een nieuw plantenras, dan kunnen wij voor u het gehele traject verzorgen vanaf het indienen voor kwekersrecht, het zoeken van geschikte licentie-nemers, het opstellen van test-overeenkomsten en/of licentie-contracten, het promoten van uw ras, het innen van de licentie-gelden, tot en met de controle op de naleving van het kwekersrecht en het ingrijpen bij geconstateerde onjuistheden.

Als een nieuw ras voor kwekersrecht is ingediend, dan is aan u de keuze of u dit ras uitsluitend in eigen beheer wilt telen of dat ook andere kwekers dit ras mogen kweken. In beide gevallen kan het verstandig zijn u te laten bijstaan door onze expertise, teneinde het kwekersrecht ten maximale te benutten en te handhaven. Natuurlijk voegen wij graag uw ras aan onze portefeuille toe. En kijkt u eens bij de huidige rassen die wij beheren, onder de knop CATALOGUS, in hoeverre er mogelijk rassen bij zitten die voor uw bedrijf een toevoeging op uw assortiment kunnen vormen.

Ook kunt u bij New Variety terecht voor het merkenrechtelijk beschermen van uw ras, of het beschermen van een paraplu-merknaam, of uw beeldmerk.

Wij zijn u graag van dienst.
New Variety BV / Jos Buskermolen